graphic-header
Občanský kalendář » «»

duben 2017

2017-3&clndr_act=2017-4-23
2017-5&clndr_act=2017-4-23
PoÚtStČtSoNe
1
sobota 1. dubna   »   2 události
Akce » Veganfest 2017
2
neděle 2. dubna   »   2 události
Akce » Veganfest 2017
3
pondělí 3. dubna   »   1 událost
Akce » Veganfest 2017
4
úterý 4. dubna   »   1 událost
Akce » Veganfest 2017
5
středa 5. dubna   »   1 událost
Akce » Veganfest 2017
6
čtvrtek 6. dubna   »   1 událost
Akce » Veganfest 2017
7
pátek 7. dubna   »   1 událost
Akce » Veganfest 2017
8
sobota 8. dubna   »   3 události
Akce » Veganfest 2017
9
neděle 9. dubna   »   1 událost
Akce » Veganfest 2017
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
sobota 22. dubna   »   1 událost
Akce » Den Země 2017
23
24 25 26 27 28 29 30
Zůstaňte se 7.G v kontaktu »
Sítnice »

25 let Sedmé generace

Videoanketa k narozeninám 7.G.

Anketa »

Jak hodnotíte rok 2016?

stál za starou belu

špaténka, ale byly horší

střídavě oblačno

v podstatě dobrý

můj životní rok

Ke stažení »

Chcete mít 7.G ve svém počítači napořád? Stačí si stáhnout naše tapety, bannery či ikonky.

7.G twitter »

Sedmá generace 1/2006  »

Kde se vaří BIO

Kateřina Kotásková

Kde se vaří BIO

Zatímco třeba milci vegetariánství si mohou nalistovat internetové stránky a po pár kliknutí si v databázi www.vegetarian.cz ověřit, která restaurace ve kterém městě splňuje jejich vizi kvalitního jídla, zákazníci vyžadující potraviny s certifikátem BIO už to tak snadné nemají. Kateřina Kotásková z Hnutí DUHA se proto vydala na pouť po restauracích, aby alespoň v moravské metropoli zjistila, kde a do jaké míry vaří z biopotravin.

V Brně funguje nepřeberné množství nejrůznějších restaurací a jídelen, a tak jsme stáli před otázkou, odkud vlastně náš průzkum začít. Nakonec to nebylo ani tak složité. Stačilo se držet rozšířeného, byť ne úplně pravdivého klišé, že BIO tak nějak souvisí se zdravím a rostlinnou stravou. A toto vodítko nás postupně zavedlo k sedmi zdejším podnikům, které mají skutečně s biopotravinami svoji zkušenost. Až na jednu jde o čistě vegetariánské restaurace, které většinou nabízejí „zdravý životní styl“, případně alternativu v podobě „jídla jako duchovního zážitku“. Nutno však podotknout, že ani ta zmíněná výjimka příliš z řady nevybočuje. Hladovci si sice mohou objednat pečenou kačenu s knedlíkem a červeným zelím nebo decentní porci krůtího plátku s rýží, základ nabídky však tvoří pestrá paleta bezmasých jídel.

Tyto restaurace samozřejmě nenavštěvují jen „echt“ vegetar...

Celý text je přístupný pouze předplatitelům. Nepatříte-li mezi jednoho z nich, můžete to napravit zde a získat tak přístup nejen k tomuto článku, ale i ke stovkám dalších, publikovaných v 7.G od roku 1991. Máte-li zájem pouze o e-verze Sedmé generace (bez předplacení tištěné 7.G), je tu pro vás e-předplatné, jehož cena se pohybuje již od 200 Kč na rok.

P.S. Jednotlivá čísla jsou dostupná v tištěné podobě na našich prodejních místech a od roku 2012 i v elektronické verzi na portálech rajknih.cz, publero.com a floowie.com.

Login pro stávající předplatitele:

Ztráta hesla Registrace

  Líbí se vám tento článek?
 
  Chcete autora finančně odměnit?
Jak mikroplatby Flattr fungují?


  Související články:

Okomentujte článek na facebooku...

...anebo svůj komentář přidejte zde:


Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.