graphic-header
Občanský kalendář » «»

březen 2017

2017-2&clndr_act=2017-3-24
2017-4&clndr_act=2017-3-24
PoÚtStČtSoNe
1
2
čtvrtek 2. března   »   1 událost
3
pátek 3. března   »   1 událost
4
sobota 4. března   »   2 události
5
6
pondělí 6. března   »   2 události
7
úterý 7. března   »   1 událost
8
středa 8. března   »   1 událost
9
čtvrtek 9. března   »   1 událost
10
pátek 10. března   »   2 události
11
sobota 11. března   »   2 události
12
neděle 12. března   »   2 události
13
pondělí 13. března   »   1 událost
14
úterý 14. března   »   1 událost
15
středa 15. března   »   1 událost
16 17
18
sobota 18. března   »   1 událost
19
20 21 22 23
24
pátek 24. března (dnes)   »   1 událost
25
sobota 25. března   »   2 události
26
neděle 26. března   »   1 událost
27 28 29 30 31
Zůstaňte se 7.G v kontaktu »
Sítnice »

25 let Sedmé generace

Videoanketa k narozeninám 7.G.

Anketa »

Jak hodnotíte rok 2016?

stál za starou belu

špaténka, ale byly horší

střídavě oblačno

v podstatě dobrý

můj životní rok

Ke stažení »

Chcete mít 7.G ve svém počítači napořád? Stačí si stáhnout naše tapety, bannery či ikonky.

7.G twitter »

Sedmá generace 1/2017  »

Nejím maso, ale u babičky si ho dám
autor/ka: tfloersch 

Iveta Šedová, L'uboš Slovák

Nejím maso, ale u babičky si ho dám

Dopady konzumace masa na životní prostředí jsou nesporné. Když se ale jasná fakta potkají s každodenním životem, jednoznačnost se začne vytrácet. Jaké je jíst maso s vědomím, že to není environmentálně odpovědné?

Když v „zelených“ kruzích nadhodíte téma konzumace masa, lehko vyvoláte vášnivou debatu: „Maso má ze všeho jídla největší ekologickou stopu.“ — „A jak se ty slepice tlačí v těch klecích, že se nemůžou ani pohnout!“ — „Stejně ale nepomůže, když přestanu maso jíst, mělo by se to regulovat plošně.“ — „A to chceš všem nařídit, aby byli vegetariány? Člověk je všežravec, jíst maso je přirozené.“ — „Stačilo by možná jíst méně a kupovat biomaso.“ — „Jo? Nepřekládala jsi ty Atlas masa?“ (viz Atlas masa po česku, 7.G 5/2014; Měli bychom být všichni vegetariány?, 7.G 1/2005).

Nikdo si však nejspíš netroufne tvrdit, že konzumace masa je bezproblémová. Data, která o ní máme, zní totiž přesvědčivě: živočišná výroba představuje celosvětově jeden z největších zdrojů skleníkových plynů a patří mezi hlavní hnací motory kácení deštných pralesů v Jižní Americe. Přis...

Celý text je přístupný pouze předplatitelům. Nepatříte-li mezi jednoho z nich, můžete to napravit zde a získat tak přístup nejen k tomuto článku, ale i ke stovkám dalších, publikovaných v 7.G od roku 1991. Máte-li zájem pouze o e-verze Sedmé generace (bez předplacení tištěné 7.G), je tu pro vás e-předplatné, jehož cena se pohybuje již od 200 Kč na rok.

P.S. Jednotlivá čísla jsou dostupná v tištěné podobě na našich prodejních místech a od roku 2012 i v elektronické verzi na portálech rajknih.cz, publero.com a floowie.com.

Login pro stávající předplatitele:

Ztráta hesla Registrace

  Líbí se vám tento článek?
 
  Chcete autora finančně odměnit?
Jak mikroplatby Flattr fungují?


  Související články:

Okomentujte článek na facebooku...

...anebo svůj komentář přidejte zde:


Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.