graphic-header
Občanský kalendář » «»

červen 2017

2017-5&clndr_act=2017-6-23
2017-7&clndr_act=2017-6-23
PoÚtStČtSoNe
1
čtvrtek 1. června   »   1 událost
2
pátek 2. června   »   1 událost
3
sobota 3. června   »   1 událost
4
neděle 4. června   »   1 událost
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
sobota 17. června   »   1 událost
Akce » Knihex 07
18
neděle 18. června   »   1 událost
Akce » Knihex 07
19 20
21
středa 21. června   »   1 událost
Akce » Klimakemp 2017
22
čtvrtek 22. června   »   1 událost
Akce » Klimakemp 2017
23
pátek 23. června (dnes)   »   1 událost
Akce » Klimakemp 2017
24
sobota 24. června   »   1 událost
Akce » Klimakemp 2017
25
neděle 25. června   »   1 událost
Akce » Klimakemp 2017
26
pondělí 26. června   »   1 událost
Akce » Klimakemp 2017
27 28 29 30
Zůstaňte se 7.G v kontaktu »
Sítnice »

25 let Sedmé generace

Videoanketa k narozeninám 7.G.

Anketa »

Jak hodnotíte rok 2016?

stál za starou belu

špaténka, ale byly horší

střídavě oblačno

v podstatě dobrý

můj životní rok

Ke stažení »

Chcete mít 7.G ve svém počítači napořád? Stačí si stáhnout naše tapety, bannery či ikonky.

7.G twitter »

Sedmá generace 1/2017  »

Nejím maso, ale u babičky si ho dám
autor/ka: tfloersch 

Iveta Šedová, L'uboš Slovák

Nejím maso, ale u babičky si ho dám

Dopady konzumace masa na životní prostředí jsou nesporné. Když se ale jasná fakta potkají s každodenním životem, jednoznačnost se začne vytrácet. Jaké je jíst maso s vědomím, že to není environmentálně odpovědné?

Když v „zelených“ kruzích nadhodíte téma konzumace masa, lehko vyvoláte vášnivou debatu: „Maso má ze všeho jídla největší ekologickou stopu.“ — „A jak se ty slepice tlačí v těch klecích, že se nemůžou ani pohnout!“ — „Stejně ale nepomůže, když přestanu maso jíst, mělo by se to regulovat plošně.“ — „A to chceš všem nařídit, aby byli vegetariány? Člověk je všežravec, jíst maso je přirozené.“ — „Stačilo by možná jíst méně a kupovat biomaso.“ — „Jo? Nepřekládala jsi ty Atlas masa?“ (viz Atlas masa po česku, 7.G 5/2014; Měli bychom být všichni vegetariány?, 7.G 1/2005).

Nikdo si však nejspíš netroufne tvrdit, že konzumace masa je bezproblémová. Data, která o ní máme, zní totiž přesvědčivě: živočišná výroba představuje celosvětově jeden z největších zdrojů skleníkových plynů a patří mezi hlavní hnací motory kácení deštných pralesů v Jižní Americe. Přis...

Celý text je přístupný pouze předplatitelům. Nepatříte-li mezi jednoho z nich, můžete to napravit zde a získat tak přístup nejen k tomuto článku, ale i ke stovkám dalších, publikovaných v 7.G od roku 1991. Máte-li zájem pouze o e-verze Sedmé generace (bez předplacení tištěné 7.G), je tu pro vás e-předplatné, jehož cena se pohybuje již od 200 Kč na rok.

P.S. Jednotlivá čísla jsou dostupná v tištěné podobě na našich prodejních místech a od roku 2012 i v elektronické verzi na portálech rajknih.cz, publero.com a floowie.com.

Login pro stávající předplatitele:

Ztráta hesla Registrace

  Líbí se vám tento článek?
 
  Chcete autora finančně odměnit?
Jak mikroplatby Flattr fungují?


  Související články:

Okomentujte článek na facebooku...

...anebo svůj komentář přidejte zde:


Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.