Sedmá generace

Sedmá generace 2/2002

Skládky odpadov – bezpečnosť s ručením obmedzeným

Jsou řízené skládky odpadu opravdu konečným a bezpečným způsobem jeho likvidace, nebo jen začátkem dlouhého a nebezpečného procesu jeho přeměny? Jaká rizika pro přírodu a člověka mohou skládky představovat?

28. února 2002 /

Pražský pohled aneb Ambivalence pozdně imperiálního světa

Známý brněnský politolog se ve svém textu zamýšlí nejen nad významem Pražské deklarace, závěrečného dokumentu Fora 2000, jehož plné znění jsme přinesli v posledním loňském čísle. Komentuje též politiku Václava Havla a stranou jeho zájmu nezůstává ani možnost angažmá některých známých postav ekologického hnutí na kandidátkách Koalice.

27. února 2002 /

Argentinské souvislosti

Jaká je příčina ekonomického a finančního kolapsu Argentiny, který byl koncem loňského prosince doprovázen mohutnými sociálními nepokoji? Zákulisím bouřlivých argentinských událostí vás provede politolog a stálý spolupracovník redakce.

26. února 2002 /

Prolomit velkou energetickou lež

Hermann Scheer (1944) je významným německým a evropským politikem. Od roku 1980 je poslancem spolkového sněmu, je též členem Rady Evropy a prezidentem sdružení EUROSOLAR. V roce 1999 mu byla švédským parlamentem udělena Alternativní Nobelova cena. V budově Bundestagu s ním 17. listopadu 2001 rozprávěl Milan Smrž, předseda české sekce Eurosolar.cz.

25. února 2002 /
Sedmá generace 3/2024 vychází v 2. polovině června.