Sedmá generace

Sedmá generace 3/2009

Zdravý životní styl zelených?

Strana zelených se vydala cestou reálpolitiky, a tak mnozí napjatě očekávali, jak bude vypadat „zelená zprava“.

5. června 2009 /

Hnůj je náš poklad

Na první pohled je biodynamické zemědělství poněkud duchařská záležitost. A na druhý?

3. června 2009 /

Ani Google nehrabe zadarmo

Uchopit celou šíři environmentálních důsledků masového rozšíření ICT není vůbec snadné, stejně jako určit jejich směr. Internet je základním nástrojem mnoha zelených institucí, od obrovských ekologických organizací až po nelegální sítě aktivistů. Mnoha autory je považován za hlavní nástroj zvýšení eko-efektivity různých lidských aktivit. Na druhou stranu jde o energeticky velmi náročnou technologii kvůli provozu […]

1. června 2009 /

Pověst o ochlazování

Kdyby někdo uspořádal soutěž o nejúspěšnější urbánní mýtus v debatě o klimatu, asi to vyhraje tenhle: Vědci dnes varují před globálním oteplováním. Ale ještě v sedmdesátých letech se stejní odborníci shodovali, že nás čeká globální ochlazování.

31. května 2009 /

Jednosměrka textu

Mediální myslitel Marshall McLuhan je známý svým výrokem "The medium is the message" neboli "médium je poselství". Tento citát obsahuje poselství, že mediální forma je důležitější než mediální obsah.

31. května 2009 /

Svět sebou nemrská

Více než dvě třetiny patnáct let starého čísla Poslední generace zasvětili jeho tvůrci neblahému působení nadnárodních korporací v postsovětských a rozvojových zemích.

31. května 2009 /

Počkať si na to skutočné a pravé

Se svojí kapelou Živé kvety nedávno vpadla do českých médií jako meteorit. Z jejích písní mrazí na těle i na duši. Lucia Piussi.

28. května 2009 /

Ideály mi zůstaly

Říká zakladatel Hnutí DUHA, bývalý předseda Strany zelených a lídr projektu Greenpeace zaměřeného na jadernou energetiku a klimatické změny.

27. května 2009 /
Sedmá generace 2/2024 vychází v 2. polovině dubna.