Debata: Stolování s hmyzem

20. září 2018 /
Fenomén pojídání hmyzu se z různých důvodů začíná výrazněji objevovat i v České repubice. Jaké jsou ony příčiny? Jak je v našem kontextu rozšířen a jaké environmentální, etické a kulinářské výzvy přináší?
O tom na další diskuzní ze série debatních večerů časopisu Sedmá generace přijdou debatovat:
  • doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D. – vědkyně prozkoumávající oblast etnomofágie, zajímá se o nutriční hodnotu hmyzu a ekologické aspekty jejich chovu
  • Josef Kašák, Ph.D. – entomolog působící na Ústavu ochrany lesů a myslivosti na Mendelově univrezitě v Brně
  • Petr Ocknecht – kuchař a jeden z prvních propagátorů hmyzí stravy v ČR
Kdy: 9. října od 18:30, od 18 hodin benefiční večeře
Kde: Tři ocásci, Tř. kpt. Jaroše 18, Brno
Moderuje: Renata Svobodová
Vstupné: dobrovolné
Děkujeme za podporu kavárně Tři ocásci.
Přihlásit se a pozvat své známé můžete prostřednictvím facebookové události.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pravidla pro komentáře: Redakce Sedmé generace si vyhrazuje právo smazat příspěvek, který nemá nic společného s tématem, obsahuje vulgarismy, rasistické a xenofobní vyjadřování či jiné urážky ostatních, obsahuje spam a komerční reklamu nebo je jinak nevhodný. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Upozornění: Publikovat články nebo jejich části, jakož i zveřejňovat fotografie a kresby z časopisu Sedmá generace nebo z jeho internetových stránek je možné pouze se souhlasem redakce.

Sedmá generace 2/2024 vychází v 2. polovině dubna.